Dit zijn de beste cardio apparaten om vet te verbranden

Cardio toestellen zijn een uitstekende manier om gewicht te verliezen. Ze hebben een hoog gebruiksgemak en je verbrandt er veel calorieën mee. Daarnaast moet het trainen met een cardio apparaat ook goed vol te houden zijn en een leuke training bieden. Hoe beter je een training kan volhouden, hoe gemakkelijker het afvallen gaat.

We hebben hieronder de beste toestellen geselecteerd op basis van calorieverbruik, trainingsintensiteit en gebruiksgemak.

1. Crosstrainer

De crosstrainer activeert spieren in je hele lichaam en is daarom het beste toestel om thuis vet te verbranden. De meeste crosstrainers hebben eigen trainingsprogramma’s en sensoren om je hartslag bij te houden. Een ander voordeel van de crosstrainer is dat de kans op blessures minimaal is, waardoor het ook een veilig toestel is om af te vallen.

2. Hardloopband

Joggen is een ideale manier om vetverbranding te stimuleren. Daarom is de loopband een perfect toestel om mee af te vallen. Bij training op de loopband kan je de intensiteit zelf aanpassen. Wanneer je in laag tempo jogt, zit je in een ideale hartslagzone voor vetverbranding. Daarnaast kan je ook kiezen voor een HITT training, een populaire trainingsvorm waarbij je joggen afwisselt met sprintjes trekken. Met beide trainingsvormen worden mooie resultaten behaald. Ben je toch geen jogger, dan kan je altijd kiezen voor een wandelband. Hierbij ligt de vetverbranding iets lager, maar zeker nog hoog genoeg om af te vallen.

3. Roeimachine

De roeimachine kent een ontzettend hoog calorieverbruik, wat het ook een uiterst geschikt toestel maakt om vet te verbranden. Tijdens de roeibewegingen worden alle spieren in je lichaam geactiveerd. De weerstand op een roeitrainer is vrij hoog, waardoor je niet enkel vet verbrandt, maar ook spiermassa opbouwt (ideaal voor een strak lichaam!). Aan de andere kant is roeien heel intensief en dus minder makkelijk vol te houden dan fietsen of joggen.

4. Spinningfiets

Een spinningfiets is een cardio fiets met een racezadel en -stuur (niet te verwarren met een hometrainer). Bij spinning train je aan hoge intensiteit, en dus ook hoog calorieverbruik en vetverbranding.

5. Stepapparaat

Op een stepapparaat boots je de bewegingen van traplopen na, ideaal om sterke bil- en beenspieren te kweken. De training op een stepper is vrij intensief, waardoor je ook een bovengemiddelde vetverbranding krijgt.

6. Hometrainer

De hometrainer is het populairste apparaat om thuis mee af te vallen. Deze cardio fiets is ideaal voor trainingen met gematigde intensiteit die lang vol te houden zijn. De meeste toestellen hebben een comfortabel gel zadel, waardoor het een aangename trainingsmethode is.

7. Airbike

De airbike is een soort cardio fiets die vaak gebruikt wordt bij crossfit trainingen. Je fietst en tegelijk duw je hendels van je af en trek je deze weer naar je toe, waardoor dit een ideaal toestel is om zowel kracht op te bouwen als vet te verbranden.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste toestel om thuis te gebruiken?
Alle besproken toestellen kan je perfect thuis gebruiken. Het populairste zijn de hometrainer en de hardloopband.

Wat is het meest effectieve toestel om vet te verbranden en af te vallen?
Dit hangt af van jouw persoonlijke doelstellingen. Met de roeitrainer en de airbike verbrand je het meeste calorieën, maar daarnaast is het ook belangrijk om een type training te kiezen die je lang kan volhouden. Vergelijk hierboven de verschillende opties en kies het toestel dat het beste past bij jouw wensen en budget.