Deze cardio apparaten zorgen voor de beste vetverbranding

Dat cardio apparaten zorgen voor een betere conditie en vetverbranding moeten we jou waarschijnlijk niet meer uitleggen. Uiteraard zijn bepaalde cardio apparaten meer geschikt voor een betere vetverbranding. Hoog tijd dus om hier een correcte en uitgebreide blog over te schrijven.

Full body workout met een crosstrainer

Een crosstrainer laat namelijk heel jouw lichaam bewegen. Doordat al de spieren in jouw lichaam geactiveerd worden, is de vetbrandingen uitermate hoog. De intensiteit en de duur kies je uiteraard zelf. Daarnaast is de crosstrainer zeer gebruiksvriendelijk! Een blessure op dit apparaat komt zelden tot nooit voor.

Hardloopband met opties

Een kwalitatieve loopband heeft verschillende opties. Zo heb je de keuze tussen hardlopen, joggen of gewoonweg wandelen. Kortom, verschillende soorten workouts zijn mogelijk op dit apparaat en zorgen voor de perfecte vetverbanding.

Maak kennis met de roeimachine

Voor vele mensen is de roeimachine nog een onbekend apparaat in de sportschool. Echter zorgt deze machine voor enorm hoog calorieverbruik per minuut. Door een hoge weerstand en intensiteit is deze machine misschien wel het beste apparaat voor vetverbranding.

Laat je lekker gaan op een spinningfiets

Naast dat spinning een enorme trend kent is dit ook het ideale apparaat om in groep te beoefenen. Door zijn sportief karakter ervaren vele mensen deze fiets als een uitdaging die je niet wilt missen. Na een groepsactiviteit zien we dan ook dat vele mensen besluiten om een spinningfiets aan te kopen voor thuis lekker zelf de spinnen.

Laat je benen werken met een stepapparaat

Uiteraard kan je oneindig de trap op en af lopen, maar in dat geval is een stepapparaat toch net iets handiger. Doordat je bil- en beenspieren moet gebruiken zorgt dit naast vetverbranding ook voor een betere spiergroei.

Thuis fietsen doe je eenvoudig met een hometrainer

Een hometrainer is wereldwijd het populairste apparaat om thuis te gebruiken. Vaak denken mensen bij vetverbranding aan intensieve workouts waarbij je volledig tot de max gaat. Uiteraard is dit ook een optie, maar met een gematigde intensiteit, zoals de hometrainer boek je efficiënte resultaten.

Ga voor innovatie met een airbike

Een airbike klinkt voor veel mensen misschien onbekend in de oren. Dit apparaat is nochtans dé machine die je gaat tegenkomen in een crossfitzaal. Dit innovatief wonder zorgt dan ook voor een extreem grote intensiteit. Zeker niet voor iedereen geschikt!

Welk cardio apparaat zorgt voor de meeste calorie verbranding? En zorgt dus ook voor de beste buikvet verbranding?

Al de bovenstaande apparaten zorgen voor een prima beweging. Echter blinkt de roeitrainer en de airbike hier in uit. Calorie verbranding en buikvet verbranding gaan daarnaast hand in hand. Naast al deze apparaten bestaan er uitgebreide analyses welke nu het meest efficiënt is.

Kortom, calorieën verbranden en zorgen voor een optimale buikvet verbranding is zeer persoonlijk. Sommige mensen verkiezen de ene machine boven de andere. Soms houden mensen ervan om in de groep te sporten, soms alleen. Ook dit is volledig persoonlijk in te vullen. De keuze maken op basis van het gene wat werkt voor jou, is dan ook dé key voor een positieve verandering in jouw lichaam.