Simon Pasini - CerealiaSimon Pasini - Cerealia
Beweeg uw muis over de foto of klik om te vergroten
Simon Pasini - Cerealia Simon Pasini - Cerealia Simon Pasini - Cerealia

Simon Pasini - Cerealia

Dit schilderij toont de viering van het oogstfeest. Cerealia waren in het Romeinse rijk feestdagen welke van midden tot eind april gevierd werden ter ere van Ceres, de godin van de landbouw en het graan. De inspiratie voor dit schilderij kreeg Pasini tijdens een bezoek aan de Appian Way hetgeen een van de eerste en belangrijkste Romaanse weg van de oude republiek is en werd aangelegd 312 BC

Kunstenaar Simon Pasini
Afmeting H60 x B120cm
Soort Olieverf op doek

Unique Selling Points
€ 5.412,84
€ 5.412,84

Bezichtiging aanvragen
Meer informatie opvragen

Omschrijving
Description

Dit schilderij toont de viering van het oogstfeest. Cerealia waren in het Romeinse rijk feestdagen welke van midden tot eind april gevierd werden ter ere van Ceres, de godin van de landbouw en het graan. De inspiratie voor dit schilderij kreeg Pasini tijdens een bezoek aan de Appian Way hetgeen een van de eerste en strategisch belangrijkste Romaanse weg van de oude republiek is en werd aangelegd rond 312 BC.

Het is een terugkerend onderwerp in de schilderkunst. In dit schilderij dansen de meisjes dan ook in de gebruikelijke witte kleding met veel plezier. Wij kunnen dit schilderij voor u ook op locatie tonen.