Antonio Taschini - A Secret GardenAntonio Taschini - A Secret Garden
Beweeg uw muis over de foto of klik om te vergroten
Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden Antonio Taschini - A Secret Garden

Antonio Taschini - A Secret Garden

“Als je de werken van Antonio Taschini bekijkt, krijg je de indruk dat je wordt gekatapulteerd naar een andere tijd met een andere cultuur, die onmiskenbaar archaïsch en primitief is, en waarin het beeldteken de wonderdadige, magische en devotionele waarde van een symbool krijgt, misschien zelfs van een amulet die bewaard is gebleven als oude communicatiepoort. (hieronder het gehele verslag).

Kunstenaar Antonio Taschini
Afmeting 35,5x26x30
Soort Sculptuur

Unique Selling Points
€ 1.146,79
Unicum
Omschrijving
Description

“Als je de werken van Antonio Taschini bekijkt, krijg je de indruk dat je wordt gekatapulteerd naar een andere tijd met een andere cultuur, die onmiskenbaar archaïsch en primitief is, en waarin het beeldteken de wonderdadige, magische en devotionele waarde van een symbool krijgt, misschien zelfs van een amulet die bewaard is gebleven als oude communicatiepoort. Een onmiskenbaar fascinerende sculptuur die zich bij gedetailleerde bestudering, in haar onverbloemd picturale, meer dan alleen metrische aspect, toont in een code van tekens, futuristische alfabetten of oude symbolen, wachtend om gedecodeerd te worden. Deze chronologische projectie, waaruit ook een voorliefde voor het tribale spreekt, met verwijzing naar voorouderlijke en mythologische rituelen, wordt door de kunstenaar krachtig uitgebeeld door middel van twee elementen: het fragment en de kleur. Het eerste, het fragment, nota bene van plastic, laat zien hoezeer Taschini trouw blijft aan een archeologisch ideaal van herontdekking van bestanddelen, die hij als het ware in een museale context presenteert. Anderzijds is de kleur een prototypisch element van expressieve communicatie dat het beeld buiten de huidige tijd projecteert.”

Lorenzo Fiorucci – Keramikos 2018, Fondazione Carivit, Viterbo